[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici pleacă din nou la Bruxelles. Va reprezenta R. Moldova şi PLDM!
4 Martie

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a avut astăzi o convorbire telefonică cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al formaţiunii.

În cadrul convorbirii, cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova, dar şi cea regională, în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Interlocutorii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, promovării reformelor pro-europene şi implementării graduale a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Vlad Filat şi Joseph Daul au făcut un schimb de opinii şi despre Summit-ul lărgit al Partidului Popular European, care se va desfăşura pe data de 19 martie la Bruxelles.

De asemenea, Vlad Filat a solicitat ca PLDM, dar şi R. Moldova să fie reprezentaţi la Summit-ul PPE de către premierul Chiril Gaburici.

În acest context, Joseph Daul a reafirmat sprijinul popularilor europeni acordat Guvernului Republicii Moldova în vederea continuării reformelor democratice şi consolidării statului de drept.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților