[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici: Ne propunem să construim cu Statul Qatar un parteneriat strategic
7 Aprilie
Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed Bin Mohammed Al – Maliki. Părţile au discutat despre consolidarea relaţiilor economice şi comerciale dintre Republica Moldova şi Statul Qatar, transmite CURENTUL.
Chiril Gaburici a mulţumit Statului Qatar pentru susţinerea și interesul pe care îl manifestă faţă de Republica Moldova. Totodată, șeful Executivului s-a pronunțat pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a relațiilor cu această țară pe mai multe dimensiuni.
„Ne propunem să construim cu Statul Qatar un parteneriat strategic, deoarece există oportunităţi comerciale importante de valorificat între statele noastre”, a menţionat Premierul.
La rândul său, Ambasadorul a reafirmat dorința autorităților de la Doha de a impulsiona colaborarea economică dintre Qatar și Republica Moldova.
În acest sens, părţile au discutat despre organizarea mai multor vizite ale oamenilor de afaceri din Doha în Republica Moldova. Ambasadorul a apreciat faptul că Executivul de la Chișinău a aprobat recent o hotărâre de Guvern, prin care Qatar-ul a fost exclus din lista statelor ai căror cetăţeni necesită invitaţii pentru solicitarea vizei de intrare în Republica Moldova. 
În anul 2013, a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Doha, fiind prima misiune diplomatică într-un stat membru al Consiliului de Cooperare din Golf şi în lumea arabă.
Adrian Platon
Inapoi la arhiva noutaților