[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici după şedinţa cu reprezentanții sectorului bancar: Mă voi implica pînă în cel mai mic detaliu!
23 Februarie

Premierul Chiril Gaburici se va implica pînă în cel mai mic detaliu pentru a rezolva problemele apărute pe piaţa financiară. O declaraţie în acest sens a făcut Chiril Gaburici după şedinţa cu reprezentanţii sectorului bancar, transmite CURENTUL.

„Am discutat foarte mult cu reprezentanţi băncilor şi cu guvernatorul BNM. Am discutat că în scurt timp începe perioada lucrărilor agricole. Am cerut băncilor să aibă un portofoliu bun pentru cei din mediu agrar. Vom încerca împreună cu BNM să ajutăm ca lucrurile să meargă bine în acest sector”, a declarat Gaburici.

De asemenea, premierul a spus că leul moldovenesc se apreciază în raport cu valuta străină.

„Vedem ca leu se întăreşte. Băncile au încasat în ultimele 2-3 luni venituri de la vînzarea şi cumpărarea masivă a valutei. Este o lipsă de lei care în scurt timp se va stabiliza. Eu mă voi implica pînă în cel mai mic detaliu pentru a rezolva această situaţie”, a adăugat şeful Executivului.

Totodată, prim-ministrul Chiril Gaburici a menţionat că astăzi va mai avea loc o şedinţă în cadrul căreia se va discuta despre preţurile la produsele alimentare şi industriale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților