[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici către Sindicate: Trebuie să avem un dialog permanent și constructiv
8 Aprilie

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit în această dimineață cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM). În cadrul întrunirii, părțile au abordat mai multe subiecte, printre care majorarea salariului minim pe țară, instituirea impozitului unic pe venit, reglementarea prețurilor la resursele energetice, sancțiuni maiaspre pentru munca ”la negru”, reducerea cotelor TVA la produsele sociale, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a menționat că problemele enunțate necesită o abordare sistemică și a pledat pentru consolidarea dialogului dintre Executiv și CNSM. Totodată, Premierul a afirmat că, în curând, Comisia tripartită de negocieri permanente, între Guvern, patronate și sindicate, își va relua activitatea, iar toate revendicările Confederației urmează a fi discutate în cadrul acesteia.

”Împreună trebuie să găsim soluții pentru problemele abordate, să elaborăm un plan de acțiuni comun pe care să-l implementăm pas cu pas. În acest sens, este important să avem discuţii constructive cu sindicatele și patronatele”, a subliniat Premierul.

În cadrul aceleiași întâlniri, interlocutorii au vorbit și despre necesitatea perfecționării legislaţiei muncii. Sindicaliștii au declarat că nu este momentul oportun pentru a începe lucrul asupra unui nou Cod al muncii și au optat pentru ajustarea acestuia la standardele europene.

Pentru menținerea unui dialog eficient dintre Guvern și CNSM, s-a convenit ca astfel de ședințe să aibă loc permanent. În cadrul acestora vor fi examinate, în termeni rezonabili, problemele care vor apărea.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților