[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici: Am stabilit o listă de acţiuni care vor fi întreprinse începînd cu ziua de astăzi
19 Februarie

În această dimineaţă a avut loc o ședință pentru examinarea situației pe piața valutară și a contextului economic actual, la care au participat președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministrul, Chiril Gaburici, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ministrul Finanțelor Anatol Arapu, ministrul Econimiei, Stephane Christophe Bride, transmite CURENTUL.

„Am discutat problemele la capitolul ratei cursului de schimb a leului, euro, dolarului. Am stabilit o listă de acţiuni care vor fi îndeplinite începînd cu ziua de astăzi”, a declarat prim-ministrul Chiril Gaburici.

La rîndul său, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu a ţinut să mulţumească premierului pentru „discuţia profesionistă”.

„Am informat despre măsurile întreprinse de BNM, şi cele care mai urmează a fi întreprinse. Este o reacţie excesivă a participanţilor la piaţă. Acţiunile întreprinse de BNM deja încep să arate rezultate. Aţi văzut cum ieri ratele s-au dus în jos, azi la fel s-au dus în jos. Leul să întăreşte. Creştem valoarea leului prin înăsprirea politicii monetare”, a conchis Drăguţanu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților