[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici a primit un mesaj de la omologul său rus, Dmitri Medvedev
26 Februarie

În cadrul unei întrevederi ce a avut loc ieri la Guvern, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhamedşin, i-a înmânat lui Chiril Gaburici Mesajul de felicitare, adresat cu prilejul alegerii în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, din partea omologului său rus, Dmitri Medvedev, transmite CURENTUL.

„Mizăm pe faptul că activitatea Dumneavoastră în această funcţie va contribui la dezvoltarea unui dialog constructiv moldo-rus şi la intensificarea colaborării bilaterale în diverse domenii”, se spune în mesajul şefului Guvernului de la Moscova.

Chiril Gaburici a menţionat importanţa dezvoltării relaţiilor moldo-ruse în toate domeniile de cooperare. „Acest dialog trebuie să fie construit pe bază de parteneriat, la nivel guvernamental, astfel încât să fie asigurată o cooperare eficientă în interesul cetăţenilor din cele două state”, a subliniat şeful Executivului.

La rândul său, Ambasadorul Farid Muhamedşin a reiterat disponibilitatea ţării sale de a impulsiona realizarea mai multor proiecte de pe agenda bilaterală, precizând că un rol important în acest sens îi revine comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

În cadrul întrevederii, a fost abordat un spectru larg de subiecte, inclusiv vizând colaborarea economică, asigurarea protecţiei sociale a cetăţenilor din cele două state, reglementarea transnistreană, relaţiile cultural-umane. Părţile s-au pronunţat pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi pentru menţinerea unui dialog constant.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților