[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici a început şedinţa Guvernului cu o observaţie
25 Februarie

Premierul Chiril Gaburici a început şedinţa de astăzi cu o observaţie, în urma unei vizite la o piaţă din capitală. Şeful Executivului a cerut Ministerului Economiei şi Ministerului Finanţelor să verifice cum are loc creşterea preţurilor, transmite CURENTUL.

„Vreau să încep această şedinţă observaţie care am luat-o de la piaţa. Este vorba despre fluctuațiile de prețuri care se întâmplă acum. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni – o avalanșă de creștere a prețurilor și, îndeosebi, mă refer la produsele electrocasnice, avem creșteri de prețuri foartemari acolo, și vreau să vă spun că una dintre sarcinile Guvernului este de a controla formarea prețurilor și de a asigura protecția socială a consumatorului”, a spus premierul.

În context, acesta a cerut implicarea mai multor ministere şi instituţii subordonate lor, pentru a controla această situaţie.

„Noi trebuie să reacţionăm prompt la acest capitol. Vreau să mă adresez Ministerului Economiei, fiindcă Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor este în subordinea lor, Ministerului Finanţelor cu organele fiscale şi Consiliul Concurenţei – care ar trebui să protejeze piaţa de cei care deţin monopol”, a conchis Gaburici.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților