[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetăţenii vor avea acces liber la informaţiile despre averile demnitarilor. Vezi detalii!
20 Noiembrie

Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT) a lansat astăzi o pagină web unde sunt postate veniturile, proprietățile și interesele declarate de persoanele  publice. Este vorba de portalul  www.avere.promis.md, transmite CURENTUL.

Acest proiect urmăreşte scopul de a oferi cetăţenilor acces liber la informaţii despre veniturile, proprietăţile şi interesele persoanelor cu funcţii de demnitate publică.

Directorul executiv al Asociație pentru Democrație Participativă (ADEPT), Igor Boțan a declarat că, informaţiile au fost colectate și sînt prezentate în baza declaraţiilor demnitarilor către organele abilitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Deocamdată am reușit să adunăm circa 2000 declarații de avere, care au fost digitalizate, prelucrate și, respectiv, a fost elaborată aplicația. Noua pagină este o extensie a portalului promis.md. Este o versiune de probă, pentru că colectarea datelor pentru 2000 de persoane e o muncă foarte mare. Zic de probă pentru că vrem să colectăm reacțiile utilizatorilor, iar ulterior deja vom completa la capacitatea maximă”, a precizat el.

Totodată, Igor Boțan a menționat că, acest proiect va continua să se dezvolte și, într-un fel, îi va ajuta pe cei care vin în serviciul public să învețe să facă declarații.

„Prin această aplicație e ușor de urmărit evoluția declarațiilor. Este un suport foarte bun atît pentru jurnaliști, cît și pentru cetățeni. După alegeri, 2/3 din persoanele publice vor fi înoite, atunci și vom completa în portalul. Acum, am decis să începem cu deputații, membri ai Guvernului care deja au o istorie în acest sens”, a mai spus directorul executiv.

 Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților