[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii statelor membre UE vor putea traversa frontiera de stat a RM doar cu buletinul
17 Iunie
Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europenii vor putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova doar cu buletinul de identitate. O hotărîre de Guvern în acest sens a fost aprobată ieri, transmite CURENTUL.
La etapa actuală, Republica Moldova pentru statele UE permite traversarea frontierei de stat cu cartea de identitate biometrică. Astfel, aprobarea  hotărârii nominalizate are drept scop să lărgească dreptul cetățenilor statelor membre UE de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova nu doar cu cartea de identitate biometrică, dar și cu cărțile de identitate format ID1 și ID2.
Punerea în aplicare a prevederilor hotărîrii Guvernului nu necesită alocarea unor sume suplimentare din bugetul de stat. Prevederile vizate vor fi puse în aplicare la data publicării în Monitorul Oficial.
În p țările candidate la UE, precum Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru și Serbia permit traversarea frontierelor în baza cărții de identitate (ordinară) a cetățenilor UE.
„Libera circulație a cetățenilor spațiului comunitar în Republica Moldova reprezintă un instrument valoros care contribuie nu numai la mobilitatea persoanelor, ci are și o valență economică, deoarece crește fluxul de persoane care călătoresc în scop de afaceri, turism etc. din Uniunea Europeană către Republica Moldova”, se menţionează în proietul de hotărîre.
Adrian Platon
Inapoi la arhiva noutaților