[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cehia va susține Moldova în dezvoltarea serviciilor sociale
9 Iulie

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga și ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova Dl. Jan Husák au convenit o nouă colaborare în dezvoltarea serviciilor sociale în țara noastră, transmite CURENTUL.

În acest proiect Cehia va susține Moldova în consolidarea serviciului de ”Îngrijire la domiciliu” prin formarea competențelor îngrijitorilor cum să acorde servicii de îngrijire corectă la domiciliu a persoanelor în etate și persoanelor cu dizabilități.

La fel, este planificat construirea unui centru regional model de îngrijire și reabilitare a persoanelor cu deficiențe fizice dar și fortificarea capacităților de prestare a serviciilor de calitate a centrelor existente deja în republică.

Ambasadorul Jan Husák a ținut să informeze că Republica Moldova rămîne în continuare în lista țărilor ce beneficiază prioritar de suport și susținere pentru consolidarea infrastructurii sociale.

”Moldova este pe calea cea bună, procesul de integrare europeană a adus un șir de schimbări în bine, inclusiv în sfera asistenței sociale din țara dumneavoastră. Acordul de Asociere semnat și ratificat de Republica Moldova deschide atît oportunități, cît și obligații de a moderniza țara, inclusiv domeniul social, a mai menționat ambasadorul ceh.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților