[ X ]
CEC despre referendumul lui Igor Dodon: Ar putea eșua!
6 Iunie

Referendumul inițiat de liderul PSRM, Igor Dodon, s-ar putea solda cu eșec, deoarece se consumă deja din termenul alocat procedurilor stabilite de legislație. O declarație în acest sens a fost făcută de Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir pentru CURENTUL.

Sursa a mai declarat că semnăturile colectate trebuie să fie prezentate instanței de judecată, apoi se solicită Consiliului Municipal Chișinău (CMC) numirea datei referendumului, după care CMC înaintează toate actele necesare către CEC în vederea organizării plebiscitului.

Totodată, secretarul CEC a atras atenția asupra faptului că autoritatea municipală, CMC poate admite demersul privind numirea datei referendumului sau poate să-l respingă, fapt pentru care nu este cert dacă referendumul va fi organizat în termenul dorit, cu desfășurarea pe 30 noiembrie curent, odată cu alegerile parlamentare.

CURENTUL amintește că, pe data de 3 iunie curent, curtea de Apel Bălți a decis înregistrarea grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demisie a lui Dorin Chirtoacă. Inițiatorul grupului este Dodon Igor, președintele PSRM, care a candidat din partea PCRM pentru funcția de primar al capitalei la alegerile din 2011.

Igor Dodon a anunțat că referendumul ar putea avea loc pe data de 30 noiembrie, iar grupul de inițiativă urma să înceapă procedurile legale în acest sens.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților