[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a spus stop! Aceştia sînt toţi potenţialii concurenţi electorali
31 Octombrie

Ieri a avut loc ultima tragere la sorţi pentru candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republici Moldova, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Astfel, ieri, în ultima zi de depunere a actelor necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, CEC a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a ultimilor candidaţi:

–       Pleşca Valeriu – poziţia douăzeci şi trei;

–       Doga Anatolie – poziţia douăzeci şi patru;

–       Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova – poziţia douăzeci şi cinci;

–       Stamati Petru – poziţia douăzeci şi şase;

–       Partidul Politic „Pentru Neam şi Ţară” – poziţia douăzeci şi şapte.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează  înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri  în decursul a 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent.

Totodată, pînă acum CEC a înregistrat în cursa electorală 18 partide: Partidul Democrat, Partidul Popular Creștin Democrat, Partidul „Forța Poporului”, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal Reformator, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Antimafie, Partidul Național Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Popular, Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal, Partidul „Renașterea”, Partidul „Patria”, Partidul „Acţiunea Democratică”, Partidul Verde Ecologist, Mişcarea social-politică „Ravnopravie”. De asemenea, a fost înregistrat, blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, dar şi candidatul independent Oleg Cernei.

Alți doi potenţiali concurenţi electorali – Partidul „Patrioții Moldovei” și candidatul independent Oleg Brega, au depus dosarele, dar CEC încă nu a luat careva decizii în cazul lor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților