[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a refuzat înregistrarea unui candidat independent în cursa electorală
4 Noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014, a candidatului independent Miţcul Alexandru. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de CEC, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, candidatul la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Miţcul Alexandru, a încălcat legislaţia electorală, neprezentînd listele de prescripţie. De asemenea, acesta nu a prezentat sigla în format electronic a candidatului independent.

Este de menţionat că proiectul de hotărîre a fost examinat în absenţa candidatului, întrucît acesta nu s-a prezentat la şedinţa CEC, motivînd că nu se află în municipiului Chişinău.

CURENTUL.md precizează:Pînă acum CEC a înregistrat în cursa electorală 19 partide: Partidul Democrat, Partidul Popular Creștin Democrat, Partidul „Forța Poporului”, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal Reformator, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Antimafie, Partidul Național Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Popular, Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal, Partidul „Renașterea”, Partidul „Patria”, Partidul „Acţiunea Democratică”, Partidul Verde Ecologist, Mişcarea social-politică „Ravnopravie” şi Partidul „Patrioţii Moldovei”. De asemenea, a fost înregistrat, blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”, dar şi candidaţii independenţi Oleg Cernei şi Oleg Brega.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților