[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a lansat o aplicaţie electronică
26 Mai

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat aplicația „Consilieri Locali”, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, acest serviciu de date face parte din blocul de funcţii „Rotaţia” al Sistemului Informațional Automatizat de Stat „Alegeri”, fiind creat în scopul evidenței funcțiilor de consilieri în consiliile locale de orice nivel (municipale, raionale, etc.).

„Aplicația oferă posibilitatea de a vizualiza situația la zi privind componența numerică și nominală a consiliilor locale din cadrul oricărei unități administrativ-teritoriale, precum și compoziția politică a acestora. Totodată, aplicația „Consilieri Locali” prezintă date statistice despre consilieri, fiind disponibile informații dezagregate pe sexe și grupe de vîrstă”, se spune în comunicat.

CEC menţionează că, la moment, aplicația se află în regim de testare și îndeamnă utilizatorii, dacă identifică vreo eroare, să sesizeze Comisia.

CEC mai notează că acest produs a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova în cadrul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral”, finanțat de Guvernele Suediei și Norvegiei.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților