[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a acreditat primii observatori internaționali pentru alegerile prezidențiale
9 August

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat primii observatori internaționali, dar și cîțiva observatori naționali, în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 30 octombrie 2016. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul şedinţei de astăzi a CEC, transmite CURENTUL.

Este vorba despre trei observatori internaționali și trei observatori naționali.

Doi observatori internaționali sunt din partea Ambasadei Republicii Slovacia, iar unul este din partea Ambasadei Ordinului Suveran de Malta în R. Moldova.

Totodată, au fost acreditați trei observatori naționali din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente.

Propunerile au fost susținute de toți membrii CEC.

În activitatea lor, persoanele acreditate se vor călăuzi de Constituţia Republicii Moldova, Codul Electoral, Regulamentul privind statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora, precum şi de tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților