[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a acreditat mai mulţi observatori internaţionali şi experţi electorali pentru alegerile parlamentare
3 Octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a acreditat mai mulţi observatori internaţionali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul şedinţei CEC, transmite CURENTUL.

Ambasada Regatului Suediei în Republica Moldova a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea a cinci persoane în calitate de observatori internaţionali în vederea monitorizării alegerilor. Din partea Ambasadei Regatului Suediei la Chişinău au fost înregistraţi şi doi interpreţi.

De asemenea, CEC a mai aprobat un proiect de hotărîre privind acreditarea a doi experţi electorali internaţionali din partea Comisiei Electorale Centrale a Lituaniei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia Electorală Centrală a aprobat proiectul de hotărîre privind constituirea circumscripţiilor de nivelul 2 pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

CURENTUL.md precizează că, şi Consiliul Europei va trimite în R. Moldova misiuni de monitorizare  a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, 2014. Despre aceasta au vorbit coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul unei vizite la Chişinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților