[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC: 99,68% din procesele verbale privind rezultatele alegerilor locale generale au fost procesate
15 Iunie

99,68% din procesele verbale privind rezultatele alegerilor locale generale de ieri au fost procesate şi introduse în sistemul unic al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Despre aceasta a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, transmite CURENTUL.

El a precizat că 31 de circumscripţii electorale de nivelul doi deja şi-au îndeplinit obligaţiunile pe care le au la acest capitol, iar 5 circumscripţii încă mai au unele mici restanţe în acest sens. Totodată, el a precizat că aceasta nu e o problemă, deoarece legislaţia prevede că lucrurile respective se fac în decurs de 48 de ore după alegeri, astfel încît există timp suficient.

Iurie Ciocan a menţionat că mîine CEC va lua decizia privind convocarea turului doi de scrutin în localităţile în care acest lucru e necesar. Totodată, în paralel cu turul doi, vor fi organizate alegeri repetate în comuna Ulmu şi în comuna Topala. În prima rezultatele nu au fost validate, deoarece la scrutin au participat mai puţin de minimul prevăzut de legislaţie de o pătrime din numărul total de alegători, iar în cea de-a doua alegerile au fost declarate nule din cauza incidentelor ce au avut loc.

Preşedintele CEC a precizat că rezultatele alegerilor vor fi făcute publice de CEC pe parcurs prin intermediul comunicatelor de presă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților