[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce i-a spus Andrian Candu lui Premysl Sobotka ar trebui să ştie toată Europa!
17 Iunie

În cadrul întrevederii cu vicepreședintele Senatului Cehiei, Premysl Sobotka, aflat în vizită oficială în țara noastră, vicespeakerul Andrian Candu i-a transmis un mesaj pe care ar trebui să-l audă toţi oficialii europeni.

După cum relatează CURENTUL, vicespeakerul a declarat că „Republica Moldova trebuie văzută ca un pod între Vest și Est”.

Andrian Candu a mulțumit reprezentantului Cehiei pentru suportul acordat țării noastre și s-a referit la importanța aprofundării relațiilor bilaterale în contextul implementării agendei europene a Republicii Moldova. „Experiența Cehiei ne va ajuta, cu siguranță, să depășim mai ușor unele momente și să evitam anumite greșeli în procesul de integrare europeană”, a subliniat Andrian Candu.

Potrivit acestuia, semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană nu este o finalitate a etapelor și proceselor care trebuie realizate, ci un început pentru multe realizări, în special reforme interne. „Apropierea de Uniunea Europeană nu trebuie să îndepărteze țara noastră de alți parteneri. Avem relații privilegiate cu țările din CSI și sîntem la etapa de a semna Acordul de Asociere cu UE. Misiunea noastră este să păstrăm ambele posibilități deschise, în vederea modernizării țării, astfel încît Republica Moldova să fie văzută ca un pod între Vest și Est”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

„Nouă, politicienilor, ne revine misiunea de a informa corect cetățenii despre procesul de integrare europeană, care înseamnă mai multe reforme reale, unele chiar dureroase, a precizat Andrian Candu, afirmînd că „politicul de astăzi e menit să se sacrifice pentru viitorul Republicii Moldova”.

La rîndul său, Premysl Sobotka a menționat că se află în Republica Moldova pentru a discuta despre modalitățile în care Cehia poate susține în continuare țara noastră în apropierea de UE. „Uniunea Europeană este un întreg foarte puternic și stabil. Liberalizarea regimului de vize cu UE este doar primul pas simțit de cetățenii moldoveni, iar Cehia va susține Republica Moldova sa treacă la următorii pași, cei de aplicare a prevederilor Acordului de Asociere, cu componenta sa politică și economică”, a declarat vicepreședintele Senatului Cehiei, exprimînd susținerea țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților