[ X ]
[ X ]
[ X ]
Casa preşedintelui raionului Căuşeni, atacată de persoane necunoscute
11 Septembrie

În noaptea de 10 spre 11 septembrie curent, viața și familia președintelui raionului Căușeni, Ion Ciontoloi, membru al PLDM, au fost puse în pericol din cauza a trei sticle cu material inflamabil care au fost aruncate în curtea casei acestuia, informează CURENTUL.

Astfel că în jurul orei 2.30, la Dispeceratul de poliției a IP Căușeni a parvenit un apel telefonic care a înștiințat despre actul comis. Potrivit sursei, la fața locului s-a deplasat imediat grupa operativă a Inspectoratului.

Astfel, polițiștii au stabilit că  două sticle au fost aruncate  pe acoperișul casei, una dintre ele s-a stricat, cea de a treia a fost  aruncată în geam și a explodat. În urma incidentului nici o persoană nu a  avut de suferit.

La moment, se întreprind  măsuri de identificare a suspecților, corpurile cărora au  fost  ridicate pentru expertiză.

Cauză penală a fost intentată în baza art. 197. alin.2  Cod  Penal  al RM „Tentativă de distrugere sau deteriorarea intenționată a bunurilor prin incendiere, explozie sau altă modalitate periculoasă ”. În conformitate cu legislația în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea acțiune riscă pînă la 6 ani de închisoare

Totodată, într-un comunicat de presă, Partidul Liberal Democrat din Moldova și-a exprimat profund regretul față de incidentul produs. „PLDM îşi exprimă speranţa că autorii atacului vor fi depistaţi şi sancţionaţi conform normelor legale şi aşteaptă, în acest sens, concluzia organelor de anchetă„, se menţionează în document.

Tatiana Cocerva, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților