[ X ]
[ X ]
[ X ]
Carpov: Insistăm pe întîlniri şi discuţii pentru a ajunge la înţelegeri
2 Iulie

Vicepremierul Eugen Carpov susţine că fără întrevederi şi discuţii nu se poate ajunge la înţelegeri în procesul de reglementare transnistreană. Despre aceasta el a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Radojko Bogojevic, reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, transmite CURENTUL.

“Insistăm pe întîlniri şi discuţii pentru a ajunge la numite înţelegeri. Am insistat pe mai multe întîlniri de lucru la nivel înalt şi anume, revenirea la practica întrevederilor între prim-ministru şi liderul tiraspolean, dar nu a reuşit”, a menţionat vicepremierul.

Totodată, el a precizat că înţelegerile nu au loc pentru că nu există întîlniri. În context, Carpov s-a referit şi la amînarea negocierilor în format 5+2 din iulie pentru septembrie.

“Dacă nu vor fi întrevederi, nu se vor întreprinde acţiuni, iar şansa consensului este diminuată şi mai mult dacă există asemenea perioade de pauză”, a subliniat vicepremierul.

La rîndul său, Radojko Bogojevic, a menţionat că de această dată a fost înregistrat un caz mai dificil.

“Două părţi au venit ca propunerea ca runda de negocieri din 17-18 iulie să fie amînată pentru 11-12 septembrie”, a declarat reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

El a spus că întîlnirile presupun prezenţa tuturor şi astfel, nu pot avea loc. “Nu putem continua fără participarea tuturor şi implicarea permanentă”, a mai spus Bogojevic.

De asemenea, el a afirmat că vizita sa este importantă pentru faptul că a putut vedea poziţia părţilor.

Cei doi s-au referit şi la alte aspecte prioritare din regiunea transnistreană: situaţia fermierilor, şcolile cu predare în grafie latină, dar şi altele.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților