[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: Examinăm posibilitatea de a invita într-o şedinţă societatea civilă şi a prezenta raportul Kroll
30 Aprilie

Compania Kroll a refuzat să facă public raportul privind situaţia de la Banca de Economii (BEM). Anunţul a fost făcut de speaker-ul Andrian Candu după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului, transmite CURENTUL.

„Am primit scrisoare cu răspuns negativ în care se aduc argumente că în situaţia în care raportul s-ar face public, s-ar aduce anumite prejudicii şi în mod special s-ar periclita integritatea investigaţiei şi s-ar minimiza posibilitatea recuperării acelor prejudicii. Este o abordare profesionistă, o înţelegem, chiar şi eu personal o înţeleg, că fac parte din breasla auditorilor şi investigatorilor. Totuşi noi nu sîntem nici în Marea Britanie, nici în Franţa, şi nici în Italia, suntem în RM unde subiectul respectiv a ajuns de o rezonanţă majoră şi presiunea şi interesul publicului este altul”, a declarat Candu.

Totodată, acesta a spus că la şedinţa Biroului permanent s-a discutat despre o solicitare suplimentară prin intermediul BNM companiei Kroll de a face public acest raport.

„Luînd în considerare că deputaţii RM reprezintă cetăţenii şi ţara în Parlament, să se permite distribuirea raportului tuturor deputaţilor ca ulterior să se decidă cum se va proceda, că se va examina într-o şedinţă unde se va dezbate.Eu împreună cu juriştii, examinăm posibilitatea de a invita intr-o şedinţă societatea civilă şi a prezenta raportul Kroll pentru a asigura transparenţa şi deschiderea faţă de ţară şi faptul că nu avem ce ascunde”, a conchis Andrian Candu.

CURENTUL.md precizează: Astăzi, Parlamentul va face public raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia din sectorul financiar-bancar.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților