[ X ]
Candu a anunţat cînd va fi finalizat conceptul de reformare a Procuraturii Generale
15 Ianuarie

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a convocat astăzi prima ședință a Grupului de lucru privind reforma Procuraturii. Democratul  a spus că în decurs de o lună pe masa deputaților va fi pus textul  final, informează tribuna.md.

După cum transmite TRIBUNA,   Grupul de lucru a fost creat la inițiativa conducerii Parlamentului, în decembrie 2013, cu scopul de a sistematiza, dezbate și definitiva propunerile pe marginea proiectului Conceptului de reformare a Procuraturii și a elabora inițiativele de modificare a legislației ce vizează activitatea Procuraturii. Grupul de lucru este constituit din 22 membri.

Andrian Candu și-a exprimat satisfacția că reprezentanții fracțiunii Partidului Comuniștilor din R. Moldova și-au arătat disponibilitatea de a participa la lucrările Grupului.

„Astăzi și-au anunțat prezența și au participat și colegii din opoziția parlamentară. Ideal  ar fi ca conceptul final să fie adoptat în întregime de Parlament și atunci vom avea destule semnături pentru a iniția modificarea Constituției și pentru a le vota”, a precizat vicepreședintele.

Democratul și-a exprimat speranță că deja în sesiunea de primpvară-vară unele din prevederile conceptului vor fi implementate.

Inapoi la arhiva noutaților