[ X ]
[ X ]
[ X ]
Canada va deschide o reprezentanţă diplomatică în capitala RM
31 Martie
foto: gov.md

Ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova. Cu această ocazie, oficialul canadian a avut întrevedere cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, dar şi cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite CURENTUL.

John Baird a declarat astăzi că vizita sa în țara noastră reprezintă un semnal de sprijin pentru aspirațiile europene ale autorităților și cetățenilor moldoveni. În cadrul întrevederii, John Baird şi Igor Corman au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea relațiilor dintre cele două țări, inclusiv prin valorificarea oportunităților de colaborare pe platforma parlamentară. De asemenea, cei doi au discutat și despre importanța dinamizării agendei bilaterale și a dialogului moldo-canadian.

Mai mult decît atît, în cadrul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă, John Baird a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale moldo-canadiene, deschiderea unei reprezentanțe diplomatice a Ottawei la Chișinău și atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova.

„Deschiderea unei ambasade a Canadei la Chișinău ar face mai ușoară viața moldovenilor care au emigrat în Canada, dar și a rudelor rămase în Republica Moldova. De asemenea, acesta va fi un factor important în atragerea investițiilor canadiene în economia Republicii Moldova”, a spus Iurie Leancă.

La rîndul său, John Baird a remarcat progresele înregistrate de țara noastră pe parcursul ultimelor patru ani și a menționat că Ottawa sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministrul canadian a declarat că țara sa va sprijini Republica Moldova, inclusiv prin direcționarea investițiilor în economia țării noastre.

Vizita Ministrului Afacerilor Externe al Canadei, John Baird în Republica Moldova este prima vizită în țara noastră a unui oficial canadian de asemenea rang.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților