[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campionii români susțin unirea Moldovei cu România
8 Iulie

O serie de nume mari din lumea sportului românesc s-au alăturat campaniei „Vedetele donează românism”, inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Andreea Răducan, Mihai Leu, Ruxandra Dragomir, Camelia Potec sunt doar o parte dintre sportivii care au donat lucruri personale pentru a fi scoase la licitație, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

Licitația are ca scop strîngerea de resurse financiare pentru organizarea unei Școli de Cultură și Afirmare Românească în această vară, la care vor participa 200 de tineri basarabeni.

Mănușile de box ale lui Mihai Leu, ochelarii de înot ai Cameliei Potec, tricoul lui Paul Pârvulescu donat de Peluza Sud Steaua, mingea de baschet a lui Virgil Stănescu sau cartea autobiografică a Andreei Răducan, toate cu autograful foștilor posesori pot fi licitate pînă pe 1 august.

„Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească” are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a desfășurat până în prezent zece astfel de școli.

Adrian Platon

afis_sportivi

Inapoi la arhiva noutaților