[ X ]
[ X ]
[ X ]
Călin Popescu-Tăriceanu: Moldova este o ţară cu care UE vrea să se apropie
7 Mai
foto: activenews.ro

Senatul României va face tot posibilul încît ţara vecină să fie prima care va ratifica Acordul de Asociere RM-UE. Despre acest lucru a anunţat, astăzi, preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, care se află într-o vizită de două zile la Chişinău, transmite CURENTUL. 

Oficialul român a felicitat ţara noastră cu ocazia liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în UE.

„Va urma faza ulterioară, procesul de ratificare a Acordului de Asociere. România este una din ţările care va ratifica cu prioritate acest acord. M-am angajat să semnăm primii Acordul. Urmează în continuare ca demersurile de obţinere a statutului de ţară candidat să fie acceptate. RM merită şi este o ţară cu care UE vrea să se apropie”, a menţionat Călin Popescu-Tăriceanu.

La rîndul său, Preşedintele Parlamentului RM, Igor Corman, a spus că a discutat cu omologul său despre agenda europeană a Moldovei. „Acum o prioritate este semnarea Acordului de Asociere. Domnul preşedinte ne-a asigurat că după ce va fi semnat va examina acest subiect, ca România să fie prima ţară care va ratifica documentul”, a precizat Igor Corman.

De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme, precum problema energetică, construcţia podurilor peste rîul Prut, dar şi despre situaţia din regiune în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților