[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bumacov pleacă astăzi la Moscova. Iată ce va face acolo!
14 Aprilie

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, va merge astăzi după masă la Moscova. Acesta va fi însoţit de directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Ion Sula. Despre acest lucru a anunţat Vasile Bumacov, transmite CURENTUL.

„Ne vom asigura că în Federaţia Rusă să fie exportate produse autohtone, să avem carne din RM. Vom face tot posibilul ca acea colaborarea să continue. Piaţa Federaţie Ruse este una importantă pentru fructele şi legumele noastre”, a menţionat ministrul Agriculturii.

Totodată, acesta a spus că va merge în capitala Rusiei cu o listă de întreprinderi noi care vor exporta fructe, legume şi carne din Republica Moldova. „Avem carne de calitate bună. Sîntem siguri că putem să bucurăm consumatorii din Federaţia Rusă.

În acelaşi timp, Vasile Bumacov a adăugat că dacă va avea posibilitate va discuta cu Rospodtrebnadzor despre exportul de vinuri moldoveneşti către piaţa Federaţiei Ruse, menţionînd că situaţia din zonă este una complicată.

Curentul.md aminteşte că pe 8 aprilie 2014, Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă, Rosselihoznadzor a anunţat despre sistarea importului de mezeluri produse în Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților