[ X ]
[ X ]
[ X ]
Buliga: Vîrsta de pensionare în RM nu va fi modificată
9 Aprilie

În cadrul unei vizite la Vadul lui Isac din raionul Cahul, ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Valentina Buliga a declarat că vîrsta de pensionare în Republica Moldova nu va fi modificată, transmite Curentul.md. 

Un motiv este și faptul că în țara noastră media speranței de viață a populației este mai mică decăt media speranței de viață a populației din țările UE, cu 10-13 ani. La fel,  Valentina Buliga a spus că se va depune efort ca în acest an pensiile să fie majorate.

Pe localnici î-a interesat în mod special și migrația forței de muncă și asigurarea securității sociale a cetățenilor ce muncesc peste hotarele țării. În acest context, dna ministru a menționat că pînă la ora actuală RM are încheiate 10 acorduri, privind securitate socială a cetățenilor, în procesul de migrație a forței de muncă.

Documente vor garanta moldovenilor ce muncesc peste hotare să beneficieze de garanții sociale și pensii depline, dat fiind că, acordurile stabilesc cumularea stagiului de muncă și efectuarea plăților de asigurări sociale în țara unde cetățeanul dorește să se pensioneze și să își trăiască bătrînețile decent.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților