[ X ]
[ X ]
[ X ]
BLOG: FSB are în Moldova peste 1000 de activiști pro-ruși, iar Tkaciuk ”are destulă minte ca să poată coordona cu ei”
26 Mai

La moment, FSB are în Republica Moldova peste 1000 de activiști pro-ruși, organizați, gata în orice clipă să ia arma în mînă. Despre aceasta scrie bloggerul Dragoș Galbur.

După cum relatează CURENTUL, el afirmă că acestea ”nu-s povești”. ”Priviți ce se întîmplă la cîteva sute de kilometri de hotarul nostru. Credeți-mă, Mark Tkaciuk are destulă minte ca să poată coordona cu ei”, notează bloggerul.

El amintește că, ”după ce Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat, au apărut informații precum că acesta a preluat conducerea mișcării extremiste de stînga Antifa, un fel de grupare paramilitară, de genul celor care au participat la dezordinile din Ucraina”.

”Aceștia se antrenează în păduri și în diferite localități pentru a pregăti o nouă diversiune pe teritoriul Republicii Moldova, în preajma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană ori în preajma alegerilor parlamentare din toamnă. Sînt mai mult ca sigur, că mișcarea pe care, se vehiculează, că ar controla-o Mark Tkaciuk astăzi, a participat și la dezordinile de pe 7 aprilie 2009”, afirmă Dragoș Galbur.

Notă: Acest fragment este preluat dintr-un text mai mare în care se face trimitere la evenimentele din 7 aprilie 2009.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților