[ X ]
Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” cere organizarea unui nou scrutin
30 Noiembrie

Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” cere anularea procesului de votare din diaspora și organizarea unui nou scrutin ulterior. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă secretarul general al Partidului Social Democrat din Moldova, Sergiu Coropceanu, fondator al Blocului, transmite CURENTUL.

El a spus că în aceste momente cetățenii moldoveni din diaspora se confruntă cu probleme. Potrivit datelor deținute de Coropceanu, la secția din cadrul ambasadei de la Moscova sunt în jur de 15 mii de alegători, la Ramenskoe – 5 mii, iar la Sankt-Petersburg – 6-7 mii.

“Ceea ce se întîmplă este o batjocură. Noi solicităm anularea votării peste hotare și repetarea în altă zi pentru cetățenii aflați peste hotare”, a declarat el.

Sergiu Coropceanu a mai spus că pentru organizarea ulterioară a alegerilor, ei solicit deschiderea a peste 200 de secții de votare.

“Mandatul Legislativului a expirat la 28 noiembrie, iar alegeri pot fi organizate pînă la 28 februarie 2015. Cadrul legal ne permite organizarea unui scrutin pentru diaspora în altă zi”, a precizat fondatorul Blocului.

Potrivit lui, pe parcursul a șase luni către autorități au fost trimise sute de scrisori pentru deschiderea mai multor secții de votare, dar au fost ignorate.

Sergiu Coropceanu a spus că vor adresa o solicitare către Comisia Electorală Centrală de a organiza astăzi o ședință extraordinară pentru a se expune pe marginea acestui subiect.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților