[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bașcanul Guțul a discutat cu investitorii turci despre construcția Aeroportului în Găgăuzia. Va costa 200 mln. euro!
19 Septembrie

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul a discutat cu investitorii turci despre construcția Aeroportului în Găgăuzia, în cadrul unei vizite oficiale în Turcia, informează CURENTUL. 

„Am reușit să mă întâlnesc cu unul dintre cei mai mari investitori turci din domeniul infrastructurii. Am discutat despre pregătirea lucrărilor pentru construcția aeroportului modern în Găgăuzia”, a menționat Evghenia Guțul, într-o postare pe Facebook.

Construcția Aeroportului va costa 200 de milioane de euro și va deveni un hub între Est și Vest.

„Este un proiect foarte important, care va deschide noi posibilități de colaborare între oamenii de afaceri din Republica Moldova și cei din Turcia, Emiratele Arabe Unite și alte state din regiune. Aceasta va influența pozitiv economia din Găgăuzia”, a explicat Bașcanul.

Implementarea proiectului a început deja, a afirmat Evghenia Guțul. La această etapă, sunt pregătite documentele necesare pentru înregistrarea terenului destinat construcției Aeroportului.

„Am început deja procedura de predare-primire a terenului în Ceadîr-Lunga pentru realizarea proiectului. În cazul unui răspuns pozitiv, investitorul va începe proiectarea și pregătirea lucrărilor de construcție, în decurs de 3-4 luni”, a subliniat Evghenia Guțul.

Inapoi la arhiva noutaților