[ X ]
[ X ]
[ X ]
Banca Mondială va susține R. Moldova în implementarea reformelor în domeniul social
11 Septembrie

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga în cadrul întrevederii cu expertul Băncii Mondiale, Elvira Anadolu, au discutat despre  rezultatele implementării proiectului de Eficientizare a rețelei de asistență socială, realizat în țara noastră cu suportul Băncii Mondiale, transmite CURENTUL.

În cadrul proiectului, ministra a anunțat că a fost efectuată expertiza Legislației privind protecția socială în RM și racordarea normelor legislative la standardele europene de calitate.

Cu suportul Băncii Mondiale a fost elaborat și implementat cu succes Sistemul Informațional Automatizat Asistența Socială, unul din cele mai performante în regiune, care este un mecanism eficient de monitorizare a plăților sociale și familiilor aflate în dificultate. Au fost dotate cu calculatoare și tehnică periferică – imprimante și scanere, toate punctele de asistență socială din țara. Au fost conectate la internet și bazele de date ale mai multor instituții. Asistenții Sociali au fost dotați cu telefoane mobile pentru o mai bună conexiune cu beneficiarii și Direcțiile de Asistență Socială.

La fel, au fost instruiți toți peste 1200 de asistenți din țară și promovate ample campanii de informare pentru populație.

Expertul a apreciat dezvoltarea domeniului de asistență socială și apropierea de standardele europene a calității serviciilor sociale din țara noastră, și a dat asigurări de sprijin în continuare a RM în desfășurarea reformelor într-u binele populației.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților