[ X ]
[ X ]
[ X ]
Banca Mondială va acorda asistență tehnică Serviciului Vamal
20 Noiembrie

La o întrevedere între șefii subdiviziunilor aparatului central al Serviciului Vamal și experții Grupului Băncii Mondiale, au discutat despre domeniile de suport a facilitării comerțului, în special cele care necesită suport și îmbunătățire tehnică, precum analiza riscurilor, simplificarea procedurilor vamale, schemele operatorilor economici aprobați (AEO), transmite CURENTUL.

Obiectivul întrevederii a constat în prezentarea componentei de Logistică în Comerț a viitorului proiect de Reformă a Climatului Investițional, elaborat de către Biroul Global pentru Comerț și Competitivitate al Grupului Băncii Mondiale.

În acest context, Grupul Băncii Mondiale va acorda asistență tehnică Serviciului Vamal, cu scopul de a îmbunătăți practicile existente pentru facilitarea comerțului transfrontalier, din perspectiva prevederilor noului Acord OMC de Facilitare a Comerțului.

La etapa actuală Serviciul Vamal a implementat deja reforme de facilitare a comerţului, precum şi metode şi tehnici noi simplificate de vămuire, realizate cu suportul a mai multor programe și proiecte.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților