[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocatul lui Vlad Filat: Mai mulți martori ai apărării au confirmat participarea la ședințe
27 Aprilie

Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților deputatului Vlad Filat, ex-Premier, transmite CURENTUL.

Avocatul Igor Popa a declarat că, Curtea de Apel trebuie să ofere o garanție în plus asupra libertății persoanei și să ofere îndeplinirea acelui principiu de dublu grad de jurisdicție.

“Însă nu am observat să analizeze obiectiv și concret. Încheierea judecății de fond e una care nu se bazează pe probe, și Curtea de Apel trebuia, în mod independent, să examineze circumstanțele care au stat la bază”, a explicat apărătorul.

Igor Popa a atras atenția și asupra altor lucruri. “Procurorul și-a permis anumite expresii în public, dar și la ședință, ceva de genul că – deputații PLDM care fac parte dintr-o castă politică ar putea fi influențați de Vlad Filat. Noi ne așteptam la un meci profesional, dar se exagerează”, a menționat el.

Avocatul a mai spus, în context, că în încheierea Judecătoriei Buiucani se spune că garanții precum Nicolae Botgros, Sandu Grecu, Eugen Doga, deputații și alții – nu reprezintă o autoritate și nu pot fi persoane care ar garanta ca Vlad Filat să compară în fața organelor de drept.

“Alți judecători de la alte judecătorii au considerat că domnul Dodon este o autoritate și grupul Petrenco a fost eliberat. Vedem aplicarea acestor standarde duble”, a menționat Popa.

El a subliniat faptul că, în solicitarea de prelungire a mandatului de arest nu a fost găsită nici o probă concludentă, care ar justifica riscul de eschivare de la proces sau de săvîrșire a unei infracțiuni.

”Sper că va veni momentul cînd vom putea spune mai multe”, a declarat avocatul, amintind de caracterul închis al procesului.

Igor Popa a precizat că mai mulți martori ai apărării au confirmat participarea la ședințe.

Următoarea ședință este planificată pentru 12 mai 2016.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților