[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocaţii lui Vlad Filat despre comunicatul DIP: Această informație denaturată și selectivă
18 Martie

Avocaţii deputatului Vlad Filat, Popa & Asociaţii  au reacţionat la comunicatul remis de Departamentul Instituţii Penitenciare şi au venit cu unele precizări, transmite CURENTUL.

Partea apărării afirmă că, în comunicatul  Departamentului Instituțiilor Penitenciare se precizează că vecinul de celulă a lui Vlad Filat nu este recidivist, ci se află doar în arest preventiv.

„Considerăm această informație denaturată și selectivă. Persoana în cauză, în discuții cu d-ul Filat a recunoscut că și-a ispășit timp de 11 ani pedeapsa cu închisoarea la Penitenciarul nr.6 din Soroca. De asemenea, d-lui a declarat că s-a aflat în detenție și peste hotarele țării – în Grecia și România, iar la moment este cercetat pentru acțiuni violente cu caracter sexual”, subliniază avocaţii deputatului.

Amintim că, ieri DIP, printr-un comunicat de presă, a precizat că, „informația că Vladimir Filat stă în celulă cu un recidivist este falsă, persoana cu care stă în celulă are statutul de prevenit și beneficiază de asemenea de prezumția de nevinovăție, fără a exista o condamnare a instanței”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților