[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocaţii lui Vlad Filat: Acest gest este unul nejustificat
24 Mai

Biroul Asociat de Avocaţi „Popa & Asociaţii” îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor domnului Vlad Filat, aflat în arest preventiv în cadrul Penitenciarului nr.13, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

„Ţinem să menţionăm că, în urma cererii depuse la 18 mai curent, Vlad Filat a primit acordul instanţei de judecată de a avea o întrevedere cu notarul în sediul instituţiei penitenciare, pentru perfectarea anumitor acte notariale. Cu acceptul iniţial al administraţiei penitenciarului, întrevederea a fost planificată pentru vineri, 20 mai, ora 16:00”, se spune în comunicat.

Totodată, avocaţii ex-premierului susţin că, în aceeaşi zi, notarul a fost contactat de conducerea instituţiei în cauză şi anunţat că întrevederea cu Vlad Filat nu va avea loc, fără a indica careva motive întemeiate.

„Nu a fost luat în consideraţie nici demersul apărătorilor de a asigura întrevederea deputatului Vlad Filat cu notarul în data de  24 mai curent. Administraţia Penitenciarului nr.13 refuză să execute dispoziţia instanţei, fără a aduce explicaţiile de rigoare în acest sens”, menţionează avocaţii.

Apărătorii lui Vlad Filat consideră că, „acest gest este unul nejustificat şi limitează dreptul persoanei de a beneficia de serviciile inerente unei societăţi democratice”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților