[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocat: APCE l-a recunoscut pe Grigore Petrenco drept deţinut politic
1 Octombrie

Fostul deputat Grigore Petrenco, preşedintele Partidului „Casa noastră – Moldova” a fost recunoscut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) drept deţinut politic. Declaraţia a fost făcută de avocatul Ana Ursachi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Precizăm că, APCE a votat o declaraţie în acest sens, semnată de 32 de deputaţi din 20 de ţări, membrii ai tuturor fracţiunilor parlamentare a APCE.

„Am participat cîteva zile la lucrările sesiunii de toamnă a APCE. În cadrul vizitei noastre am făcut tot ce ne-a stat în puteri să convingem cîteva zeci de deputaţi din toate grupurile parlamentare prezente în APCE, să semneze un act oficial, prin care se solicită în mod expres eliberarea tuturor deţinuţilor politici”, a declarat fostul deputat Alexandr Petkov.

La rîndul său, avocata Ana Ursachi a spus că, adoptarea acestei declaraţii de către APCE este un succes pentru subiectul legat de deţinuţii politici.

„Odată cu acest document, Republica Moldova a reintrat în atenţia partenerilor noştri externi. Prin acest document, Consiliul Europei cheamă de urgenţă Republica Moldova să lichideze orice posibilitate de existenţă a deţinuţilor politici şi eliberarea lor”, a spus avocata, făcînd referire şi la faptul că Grigore Petrenco este membru onorific al APCE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților