[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autorităţile din Israel, deschise pentru dezvoltarea unor proiecte energetice comune cu RM
16 Septembrie

Viceprim–ministrul, ministru al Economiei, Andrian Candu, a avut ieri o întrevedere cu delegația Statului Israel, condusă de Viceprim-ministrul Silvan Shalom, ministru pentru infrastructură, energie, apă şi dezvoltare regională al Statului Israel, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, oficialii au evaluat dinamica cooperării moldo-israeliene în domeniul comercial-economic și investițional și au subliniat necesitatea extinderii acestei tendinţe pozitive asupra altor dimensiuni de cooperare cum ar fi sfera energetică, investițională.

Principalele subiecte ale discuţiei au vizat cooperarea economică bilaterală, în special oportunităţile de dezvoltare a proiectelor comune în sectorul energetic. În acest context, Andrian Candu a reconfirmat opţiunea ţării noastre de integrare în piața energetică a Uniunii Europene, menţionând că realizarea cu succes a angajamentelor asumate este o dovadă în acest sens.

„Republica Moldova are un mare avantaj strategic la nivel regional datorită poziţiei sale geografice şi a reţelelor energetice de  tranzit. Iată de ce Guvernul şi-a stabilit drept priorități consolidarea interconexiunilor de transport energetic. Dezvoltarea proiectelor de interconexiune dintre Republica Moldova şi piața de energie internă a UE prin intermediul unor noi linii electrice, precum și efectuarea măsurilor de consolidare a rețelelor interne sunt esențiale, atât pentru siguranța aprovizionării, cât și pentru bunăstarea socială în țara noastră”, a declarat Candu.

Omologul său israelian, a transmis deschiderea autorităţilor din Israel pentru dezvoltarea unor proiecte energetice comune cu RM. Totodată la finalul discuţiilor,  Silvan Shalom i-a adresat vicepremierului Andrian Candu invitaţia de a efectua o vizită în Israel.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților