[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autorităţile de la Chişinău şi Kiev au ajuns la o înţelegere. Vezi detalii!
16 August

Ministerul Mediului a reușit să obțină de la autoritățile ucrainene mărirea debitelor salubre de apă pe fluviul Nistru. Despre asta se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei, transmite CURENTUL.

Astfel, Comisia interdepartamentală de coordonare a regimelor de funcționare a lacurilor de acumulare de pe rîurile Nipru și Nistru  a decis majorarea debitului de evacuare a apei din lacul de acumulare Nistrean pînă la 130-140 m3/s.

Potrivit Ukrgidromettsentre, volumul de apă în r. Nistru la intrarea în bazin în luna august este de așteptat la cotele de 100-160 m3 / s, sau 50% din volumul normal.

În funcție de situația hidrometeorologică în bazinul r. Nistru, Comisia a propus pentru îmbunătățirea situației în bazinul de apă de unde se alimentează Chișinăul (Republica Moldova) și pentru asigurarea utilizatorilor de apă în partea inferioara a Nistrului, de a efectua scurgeri nu mai puțin de 130-140 m3/sec. În acest caz, operația specificată de alimentare a rezervorului r. Nistru în absența fluxului necesar, este posibilă doar prin reglarea/operarea volumelor de apă stocate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților