[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi a avut loc lansarea oficială a Codului de etică a polițistului de frontieră
7 August

Astăzi, în punctul de trecere Tudora, a avut loc lansarea oficială a ediției de buzunar a Codului de etică și deontologie a polițistului de frontieră, însoţită de prezentarea unor materiale informaţionale pentru călători privind drepturile şi obligaţiile lor în timpul trecerii frontierei, transmite CURENTUL. 

Codul prevede obligativitatea fiecărui angajat de a respecta si de a aplica regulile de conduită, ce însumează drepturile, obligaţiile, ce are voie, ce n-are voie să facă un polițist de frontieră, nu doar relaţia cu participanții la traficul transfrontalier.

”Dezideratul pe care trebuie să-l atingem, starea de fapt ce trebuie să caracterizeze instituția, în ansamblu, și pe fiecare dintre noi, în parte, este integritatea. În acest fel, ne vom situa, cu adevărat, în perimetrul legii, al standardelor și bunelor practici europene. Prin acest Cod oferim instrumente suplimentare pentru protecția angajaților noștri, a instituției și comunității”, a menționat șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice.

Misiunea a publicat o broșură privind noul Cod de conduită pentru tot personalul Poliției de Frontieră şi a contribuit la publicarea materialelor informaţionale destinate publicului larg. Inițiativa dată face parte dintr-un ansamblu mai larg de principii, care sunt orientate spre gestionarea modernă a frontierelor și promovarea bunei guvernări.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților