[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociaţia Micului Business din Moldova ameninţă guvernarea cu proteste
17 Mai

Asociaţia Micului Business a expediat scrisori către Ministerul Economiei și Parlamentul Republicii Moldova, prin care cer să fie anulată prevederea din Legea 121, care interzice, de la 1 ianuarie 2017, activitățile micro comerțului  în baza patentei de întreprinzător. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovanu, transmite CURENTUL.

Eugen Roşcovanu a declarat că, scrisorile au fost expediate încă acum o lună, iar pînă acum au primit doar răspuns de la Ministerul Economiei, însă nu este pe măsura așteptărilor.

„Aceste scrisori au fost însoțite cu peste 100 de semnături, ca să înțeleagă guvernarea cît de serioasă este situația. Începînd cu 1 ianuarie 2017 va fi interzisă activitatea celor din micro comerț, indiferent la ce loc îl practică.  Adică, printr-un act monopolist va fi interzis micro comerțul. Lumea este îngrijorată, pentru că acei care dețin patenta pentru comerț, cei care lucrează la gri în acest domeniu, vor rămîne fără lucru. Nu este clar de ce trebuie să fie interzise micro afacerile din RM, inclusiv în comerț, odată ce ele aduc bani în bugetele locale”, a precizat el.

Totodată,  Eugen Roşcovanu a amintit de capitolul 10 din Acordul de Asociere, intitulat ”Politica industrială și antreprenorială”, articole 62-63. „Se cere în mod direct de la guvernare să dezvolte întreprinderile mici și mijlocii, ba mai mult – se pune accentul pe dezvoltarea microîntreprinderilor, micro afacerilor”, a punctat Roșcovanu.

În context, Eugen Roşcovanu a afirmat că principala revendicare este anularea punctului din Legea 121, care interzice, de la 1 ianuarie 2017, activitățile micro comerțului în baza patentele de întreprinzător. „Noi considerăm că este bine ca, controalele să se efectueze pentru micro întreprinderi conform practicilor existente, adică numai des decît în 5 ani. Totodată, de la 1 ianuarie 2017 să se declare moratoriu asupra tuturor actelor legislative și normative care ar duce daune întreprinderilor mici, micro întreprinderilor. În cazul, în care nu vom fi auziți, vom fi nevoiți să ieșim la proteste”, a mai spus Roşcovanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților