[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociația Istoricilor și Politologilor “PRO-Moldova” îl susţine pe Igor Dodon la prezidențiale
6 Septembrie

Asociația Istoricilor și Politologilor “PRO- Moldova” au organizat  astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia și-au exprimat susținerea pentru candidatul al funcția de președinte al RM, Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), transmite CURENTUL.

Sergiu Nazaria, doctor în istorie, dar și directorul executiv al  Asociației, a explicat de ce au decis să îl susțină, la funcția de președinte  al  Republicii Moldova, pe Igor Dodon.

“Igor Dodon și echipa sa sunt cei mai consecvenți promotori ai intereselor țării noastre –  atît statale, cît și a intereselor naționale.  Asta ne face să pledăm în susținerea acestui candidat. Noi cunoaștem că are o echipă profesionistă  și credem că este capabil să preia, în mîinile sale, guvernarea acestei țări. Noi toți, care suntem aici, nu suntem membrii a nici unui partid,  dar noi suntem stataliști,  suntem uniți prin aceste virtuți și luptăm pentru o Moldovă Independentă, înfloritoare.  Sunt o mulțime de oameni care colaborează cu echipa lui Dodon și din afara partidului și sunt gata să adere în cazul  ca el va prelua guvernarea  țări”, a declarat Nazarie.

El a mai adăugat că, deja de patru ani, sunt în colaborare cu PSRM și împreună au reușit să facă mai multe lucruri frumoase. „Eu accentuez că, actuala guvernare, dar și cea precedentă, este atît de partinică, încît chiar o pot numi o guvernare  de “clan”,  partide care controlează un minister sau altul și au drept scop  să  promoveze la aceste funcții doar liderii săi de partid  și să acapareze puterea. Alt moment  important este că noi am realizat, împreună cu  PSRM, o serie de masuri  în ultimii 4 ani, începînd cu anul 2012.  Un exemplu  este sprijinul financiar pe care ni l-a oferit Igor Dodon pentru  lansarea cărții în trei ediții a “Istoriei Moldovei”, care a avut loc recent”, a mai spus doctorul în istorie.

Un alt membru al Asociației, Valentin Diniuc, a declarat că doar Igor Dodon va putea face ordine în această țară și că el ar trebui să fie viitorul președinte.  „Alegerile actuale se fac într-o situație extrem de complicată, și există riscul pierderii statului  moldovenesc, a statalității ca instrumentariu. Moldova se confruntă cu foarte multe probleme la moment, în special – cea a economiei, dar și a  educației. Foarte multe școli sunt închise  pentru că nu au elevi, iar  studenți sunt din ce în ce mai puțini. Eu cred că, în afară de Igor Dodon nimeni nu va putea scoate statul din situația asta complicată. Cine mai este ca el?  Igor Dodon  arde   ca o flamură, ca o făclie, este un om pasionat de ceea ce face. Are o  energie care acoperă și liniștește spiritele, un domn care vorbește despre interesele statului în termeni materializați”, a punctat Diniuc.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților