[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aprobat! Iată care va fi soarta judecătorilor de la Curtea de Apel Bender după lichidarea instanţei
4 Iunie

Membrii cabinetului de miniștri au aprobat un proiect de lege privind lichidarea Curții de Apel Bender. Inițiativa a fost lansată anterior de Ministerul Justiţiei și face parte din programul de optimizare a hărții instanțelor judecătorești, transmite Curentul.md

În cadrul ședinței, Ministrul Justiției, Oleg Efrim a menționat că a fost constatat faptul că judecătorii de la Curtea de Apel Bender au cea mai joasă sarcină de lucru.

„Atribuțiile Curții de Apel Bender vor fi transmise către Curtea de Apel Chișinău, iar judecătorii vor fi repartizați la Curțile de Apel care rămîn. Totodată, celelalte curți vor fi capabile să acopere întreg teritoriul Republicii Moldova”, a mai spus Efrim.

În aceeași ordine de idei, Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că salută această inițiativă a Ministerului Justiției.

După aprobarea Guvernului, propunerea ministerului urmează să fie examinată de Parlamentul Republicii Moldova, care va decide lichidarea sau menținerea Curții de Apel Bender.

Curentul.md menționează că, optimizarea hărții instanțelor judecătorești presupune reducerea instanțelor din țară, precum și a Curților de Apel. Din cele 44 de judecătorii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova ar putea rămîne doar o treime, iar o singură instanță ar putea examina cauzele din mai multe raioane.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților