[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aproape o treime din populația Găgăuziei s-a prezentat la referendum
2 Februarie
foto: facebook.com

Referendumurile din UTA Găgăuzia ar putea fi considerate valide. Asta după ce la ora 12.00, aproape o treime din cei peste 90 de mii de locuitorii ai Găgăuziei incluși în listele electorale s-au prezentat la urnele de vot. Cel puțin așa arată datele Comisiei Electorale Centrale din Găguzia.

După cum transmite CURENTUL, la 5 ore de la deschiderea urnelor de vot 31,83% din cei incluși în listele electorale au votat. Cei mai mulți au fost înregistrați în Ciadîr-Lunga – 36.6%, Comrat – 31,6%, Vulcănești – 26,5%. Conform ultimelor modificărilor din 22 ianuarie, referendumul nu va fi considerat valid dacă la el vor participa mai puțin de o treime din locuitori.

Reamintim că, astăzi locuitorii din Găgăuzia participă la două referendumuri. Primul are scopul de a afla opinia oamenilor faţă vectorul european şi pro-rus de dezvoltare al Republicii Moldova. Al doilea referendum are menirea să obţină aprobarea locuitorilor regiunii în problema dreptului Găgăuziei la autodeterminare în cazul în care Moldova îşi pierde suveranitatea. Ambele plebiscite sunt considerate ilegale.

Evenimentele din regiune sunt monitorizate de 270 de observatori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților