[ X ]
Apelul PLDM: Comuniștii – da! Liberalii – ba!
22 Februarie

Partidul Liberal nu susține apelul Partidului Liberal Democrat din Moldova către unitățile administrativ-teritoriale, primării și consilii raionale de a aproba declaraţii în susţinerea viitorului european al ţării şi condamnarea încercărilor de dezbinare a societăţii, transmite Curentul.md.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, liderul PLDM, Vlad Filat a spus că Apelul a găsit un ecou neașteptat.

“Noi avem deja sute de localități care au semnat această declarație publică pro-Republica Moldova de condamnare a acțiunilor de separatism și de sprijinire a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. În cadrul ședinței consiliului raional Dondușeni, din 28 de consilieri raionali, 26 au semnat. Primul a semnat președintele consiliului raional, membru al Partidului Comuniștilor”, a spus Vlad Filat.

El și-a exprimat regretul că PL nu dorește să susțină acest apel.

“Știți care este partidul care nu participă în acest proces? Este Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Nu pot să mă abțin în a-mi exprima nedumerirea: cum un partid politic, care promovează cu atîta vehemență aparentă, în public, integrarea europeană, iar cînd este vorba de acțiune și vreau să vă spun că aceasta s-a întîmplat și pe parcursul timpului, acționează împotrivă”, a precizat politicianul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților