[ X ]
Anunţul Stelei Stîngaci pentru moldovenii din Italia
18 Iulie

Moldovenii din Italia vor avea posibilitatea să obțină informații, consultanță, asistență și tutelă în materie de pensii și alte prestații sociale în cele peste 500 ACLI (Asociațiile creștine ale lucrătorilor italieni) din Italia și Moldova. Un protocol de acord în acest sens va fi semnat curînd, a anunţat ambasadorului Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, transmite CURENTUL.

Aceasta s-a decis la reuniunea Patronatelor italiene ACLI și a CNAS (Casa Națională de Asigurări Sociale), la care a participat diplomatul moldovean între 14-15 iulie, la Treviso și Padova.

În cadrul vizitei la Treviso, Stela Stîngaci a avut întrevderi cu Prefectul M. A. Marosu, precum și cu Primarul or. Treviso G. Manildo, cu care a discutat despre comunitatea moldovenilor din regiune, organizarea unei secții de vot la alegerile parlamentare din noiembrie, oportunitățile oferite de asocierea Moldovei la UE pentru realizarea unor proiecte comune în domeniul mediului, agroalimentar, al energiei renovabile.

De asemenea, ambasadorul a avut o întrevedere cu Viceprimarul or. Padova și Asesorul pentru politici de tineret E. Mosco, de la care a primit asigurări de sprijin pentru buna integrare a comunității moldovenilor în societatea padovană, inclusiv pentru organizarea în toamnă a unui turneu de fotbal între tinerii moldoveni din Italia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților