[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunţul de ultimă oră făcut de premierul demisionar Chiril Gaburici
18 Iunie

Premierul Chiril Gaburici refuză să asigure funcția de premier interimar al Republicii Moldova. Despre aceasta el a scris pe pagina sa oficială de facebook, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a scris că, a informat Președintele Republicii Moldova că refuză să asigure interimatul funcției pe motivele expuse odată cu demisia și solicită desemnarea unui Prim-ministru interimar.

”Potrivit prevederilor Constituției și pornind de la interpretarea de ieri a normelor constituționale, am informat Președintele Republicii Moldova că refuz să asigur interimatul funcției pe motivele expuse odată cu demisia și solicit desemnarea unui Prim-ministru interimar. Am prezentat Domnului Președinte demersul în scris în acest sens”, a menționat el.

Totodată, Gaburici a mai scris că, nu își dorește ca grupurile de interes să speculeze pe marginea deciziilor și declarațiilor sale din ultima perioadă, pentru a acumula capital politic și imagine.

”Îmi doresc ca liderii coaliției să vadă în demisia mea un start imediat al formării unei majorități parlamentare stabile și a unui nou guvern care să urmeze calea europeană a reformelor pentru Republica Moldova!”, a conchis premierul demisionar.

 Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților