[ X ]
[ X ]
[ X ]
Antony Blinken: Sînt impresionat de viziunea primului-ministru, Chiril Gaburici
3 Martie

Sunt impresionat de viziunea primului-ministru, Chiril Gaburici, și de determinarea sa de a depune eforturi în realizarea progresului în Republica Moldova. Declarația a fost făcută secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul unui briefing susținut împreună cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, transmite CURENTUL.

Oficialul american a spus că efectuează a două vizită în țara noastră și susține că a avut o discuție foarte bună cu politicienii de la Chișinău.

“Guvernul Republicii Moldova va avea toată susținerea Staelor Unite. Am venit, aici, la Chișinău, pentru a exprima suportul nostru în realizarea reformelor și continuarea parcursului European al RM”, a declarat Antony Blinken.

Totodată, el a spus că beneficiile integrării europene nu vor fi simțite imediat de către cetățeni ți că progresele au nevoie de timp. “Integrarea europeană înseamnă noi locuri de muncă, acces la cea mai mare piață, bunăstare, etc. Trebuie de acționat prompt în implementarea reformelor, iar SUA va fi alături de cetățeni, de Guvern, de Republica Moldova. Prim-ministrul și Guvernul au tot suportul nostru în această cale”, a subliniat secretarul adjunct de stat al SUA.

La rîndul său, premierul Chiril Gaburici a declarat că au fost discutate mai multe subiecte ce țin de relațiile bilaterale, parcursul european al RM, conflictul transnistrean și altele.

“Aprofundarea dialogului este un pas foarte important pentru noi. Am exprimat gratitudine SUA pentru suportul constant și pentru rezoluții adoptate în 2014, privind susținerea integrării europene a RM, dar și a integrității teritoriale”, a menționat prim-ministrul.

El a spus că vizita lui Antony Blinken la Chișinău este un punct de referință pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

“Am reiterat faptul că mizăm pe suportul SUA în avansarea reformelor și mulțumim pentru suportul financiar acordat în ultimii ani pentru edificarea statului de drept și sporirea luptei cu corupția”, a mai spus Chiril Gaburici.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților