[ X ]
ANRE va avea noi competenţe. Iată care sunt acestea!
18 Iulie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în afară  de sectoarele din domeniul energetic, va reglemeta şi activitatea serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost votat astăzi de Parlament, transmite CURENTUL.

Astfel, în conformitate cu procedura şi cu cerinţele stabilite de lege, ANRE va elibera licenţe operatorilor serviciului  public de alimentare cu apă şi de canalizare.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va elabora şi aproba Metodologia de determinare, aprobare şi aplicare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, Metodologia de calcul al tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu energie termică şi Metodologia privind aprobarea şi aplicarea tarifelor la serviciile auxiliare prestate de către operatorii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare consumatorilor.

ANRE va elabora şi aproba Regulamentul privind procedurile de achiziţie, de către operatori, a bunurilor, a lucrărilor şi a serviciilor utilizate în activitatea lor, pentru a asigura respectarea de către aceştia a principiului eficienţei maxime la cheltuieli minime.

În acelaşi timp, Agenţia va monitoriza modul de respectare de către operatori, tarifele cărora sînt aprobate de Agenţie,  a indicatorilor de calitate a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, stabiliţi în Regulamentul aprobat de Agenţie.

CURENTUL.md precizează că prezenta hotărîre intră în vigoare la data de 14 septembrie 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților