[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: R. Moldova este alături de România în aceste momente grele
2 Iunie

Președintele Parlamentului Andrian Candu a transmis un mesaj, în contextul prăbușirii unui elicopter SMURD în raionul Cantemir, prin care își exprimă regretul, dar și susținerea pentru poporul român.

CURENTUL vă prezintă mesajul Speakerului:

”Condoleanțe familiilor victimelor accidentului SMURD din această neagră zi de joi.

‪#‎RepublicaMoldova este alături de România, în aceste momente grele și mulțumește pentru suportul constant acordat în domeniul prestării serviciilor medicale de calitate. Vom oferi tot ajutorul posibil pentru a depăși această tragedie.

Medicii SMURD merită înalta considerațiune și respectul nostru pentru sacrificiile și dăruirea de care dau dovadă zi de zi!

Trebuie să demonstrăm, mai mult ca oricând, solidaritate, competență, implicare și credință!”.

Precizăm că, conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI un elicopter SMURD s-a prăbușit în această după amiază în apropiere de localitatea Haragîș, raionul Cantemir. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului Salvatori și Pompieri, Serviciul de Urgență 903 și grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Cantemir. Din primele informații s-a stabilit că aparatul de zbor s-a prăbușit la o distanță de 100 metri de fîșia forestieră din preajma localității. Pompierii au efectuat lichidarea arderii izbucnite la aparatul de zbor. Conform informațiilor de la fața locului în apropiere de rămășițele elicopterului au fost găsite cadavrele a 4 persoane. Organele de drept urmează să stabilească identitatea acestora fiind membri a echipajului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților