[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu după întrevederea cu Irina Vlah: Intrăm într-o nouă etapă de colaborare
1 Aprilie

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu noul başcan al Găgăuziei, Irina Vlah. Ulterior, cei doi au susţinut o conferinţă de presă, transmite CURENTUL.

„Aici s-au încheiat toate bătăliile politice, campania electorală şi intrăm într-o nouă etapă de colaborare şi de muncă. Cel mai important este colaborarea la toate nivelele puterii din stat şi bineînţeles din autonomie şi toate eforturile noastre să ducă la bunăstarea, atît a compatrioţilor din autonomie, cît şi a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Am găsit limbă comună, dar altfel nici nu se poate. Sînt sigur că vom conlucra şi pe viitor”, a declarat Candu.

Potrivit speaker-ului, s-a convenit că în timpul apropiat va fi creat un grup de lucru în Parlamentul RM şi Adunarea Populară a Găgăuziei care să elaboreze ajustările legislative necesare pentru ca Legea privind statutul special al Găgăuziei să lucreze mai bine. „Vom avea toate deschiderea pentru conducerea autonomiei”, a adăugat acesta.

La rîndul său, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah a spus că în cadrul întrevederii de astăzi au fost soluţionate mai multe probleme.

„Sînt convinsă că campaniile electorale s-au terminat. Deputaţii din Adunarea Populară au remis deja Parlamentului de la Chişinău două iniţiative legislative. A fost o întîlnire foarte productivă. Speram ca va fi o colaborare constructivă între Comrat şi Chişinău”, a conchis Irina Vlah.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților